In het kader van de jaarlijkse infrastructuursubsidies werden zeven dossiers ingediend. De verschillende aanvragers waren Chiro Hulshout, KFC Houtvenne, TC Sportiva, Chiro Westmeerbeek, Modelbouwteam Hulshout, Chiro Houtvenne en Fanfare Hulshout.

Volgens het reglement werd een investeringsbudget opgesteld, gebaseerd op het budget, de voorrangsregels en de jaarlijkse beleidsprioriteit.
De beleidsprioriteit voor 2016 was 'jeugdlokalen'.

Het project van Chiro Hulshout kwam als best scorende uit het investeringsprogramma.
Het gemeentebestuur reserveert dan ook € 136.890 voor de nieuwbouw van Chiro Hulshout. Hiermee betaalt de gemeente 70% van de kosten. 30% is steeds voor rekening van de vereniging zelf.

Chiro Hulshout bestaat in 2017 75 jaar. De huidige Chiro-site is een mooie omgeving, maar een uitbreiding/verfraaiing is dringend nodig. De oude lokalen en het sanitaire blok zijn aan vernieuwing toe en extra berg- en speelruimtes zijn noodzakelijk.

Er werd een stuurgroep opgericht bestaande uit vrijwilligers uit de huidige leidingsploeg, oud-leiding, ouders en sympathisanten. Zij zorgen voor de coördinatie en opvolging van het ganse project.

De Chiro heeft nog verschillende extra activiteiten gepland om bijkomende inkomsten te verwerven om het financiële plaatje rond te krijgen.
Het einde van de werken is voorlopig voorzien rond juni 2017.

Elien Bergmans, schepen van Jeugd en Sport: "Via deze infrastructuursubsidies willen wij onze verenigingen een extra duwtje in de rug geven. Dit jaar wordt er ingezet op de beleidsprioriteit jeugdlokalen, omdat ik er in geloof dat deze subsidie een meerwaarde is voor de jeugdwerking in onze gemeente. De jeugd is immers de toekomst van ons dorp."

De beleidsprioriteit voor infrastructuursubsidies 2017 is "openluchtinfrastructuur en buitenterreinen". Alle aanvragen dienen binnen te zijn voor 15 oktober 2016.
Voor meer info kan u steeds terecht bij de cultuurdienst via cultuur@hulshout.be of 015 22 40 17.